WP theme optional pages:

The World Bank Depository and Regional Library Program

În anul 2003 au fost reînnoite condiţiile de colaborare dintre bibliotecile depozitare şi Banca Mondială, care au fost fixate în Memorandul de Acord. Bibliotecile vor întreţine relaţii de colaborare cu Banca Mondială, cu distribuitorii publicaţiilor Băncii Mondiale în Moldova şi cu alte biblioteci regionale şi depozitare în scopul diseminării informaţiei despre activitatea Băncii.

Biblioteca Ştiinţifică a ASEM organizează colecţia de publicaţii a Băncii Mondiale, realizează controlul bibliografic şi asigură accesul utilizatorilor la toate documentele. Informaţia despre documentele donate de Banca Mondială este reflectată în Catalogul Electronic al Bibliotecii ASEM şi poate fi accesată on-line pe site-ul Bibliotecii www.lib.ase.md.

Anual Biblioteca ASEM editează buletinul bibliografic “The WBs Publications. New Titles”, care reflectă informaţia despre documentele primite de la Banca Mondială pe parcursul unui an. Până în prezent au fost editate 8 numere a acestui buletin, ultimul număr a apărut în format electronic (pe CD).
Biblioteca împrumută publicaţiile Băncii Mondiale prin intermediul ÎIB (împrumut interbibliotecar) utilizatorilor din Republica Moldova, care nu au posibilitate să frecventeze biblioteca.

Informaţii despre activitatea Băncii Mondiale puteţi afla pe site-ul oficial – www.worldbank.org (informaţia este disponibilă în mai multe limbi, inclusiv în limba rusă).

World Bank e-Library

e-Biblioteca a Băncii Mondiale propune accesul on-line la 4500 de publicaţii.

Adresa:
http://www.worldbank.icebox.ingenta.com/ sau http://elibrary.worldbank.org/

În reţeaua ASEM accesaţi:
User name: 41020023
Password: libasem

Adresa:
Biblioteca Ştiinţifică a Academiei de Studii Economice din Moldova, Sala de lectură “Paul Bran” Colecţia în limbi străine. Bl “C”, parter
Str. Căpriana, 50
MD 2005 Chişinău, Moldova
Tel.: (+373) 0 22 40 27 22
        (+373) 0 22 40 29 17
Fax: (+373) 0 22 24 26 63

Persoane de contact:
dr. Silvia Ghinculov,
Directorul Bibliotecii Ştiinţifice
a ASEM

Aliona Proca,
Responsabil de colecţie

e-mail: library@lib.ase.md
Web-site: www.lib.ase.md