Noutati

12.04.2017
Consorţiul REM se alătură CAMPANIEI NAȚIONALE "Donează o carte pentru a schimba un destin". Scopul Campaniei este de a colecta cărți pentru crearea unei biblioteci pentru beneficiarii Fundației "Ecoul Cernobîlulu". Îndemnăm toţi doritorii să se alăture Campaniei. Detalii aici.
                

22.12.2016
Bine ați venit în echipa REM! Vă informăm privind faptul că în echipa REM s-a adăugat un membru nou – Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. Echipa noastră a devenit mai puternică, mai eficientă și mai importantă în comunitatea academică a Republicii Moldova! Succese, noi realizări și noi oportunități!
                

14.11.2016
Asambleea Generală EIFL va avea loc în acest an în Republica Moldova, în perioada 19-21 noiembrie, Academia de Studii Economice din Moldova va găzdui acest for internaţional important. Mai mult: http://eifl.org/events/2016-eifl-general-assembly
                     Programe EIFL     Consorţiul REM (Resurse Electronice pentru Moldova - Electronic Resources for Moldova) este un proiect de colaborare interbibliotecară al cărui scop este asigurarea accesului la o gama larga de reviste electronice din întreagă lume. Consorţiul REM activează pe lângă Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova începând cu 25 ianuarie 2001. Consorţiul REM este membru consorțiului internațional EIFL (Electronic Information for Libraries) la care participă 42 de țări.

Parteneri: Consorţiul REM reuneşte 19 organizații din Republica Moldova.

Scopurile Consorţiului: asigurarea în condiţii optime a accesului utilizatorilor la resursele informaţionale locale şi internaţionale în format electronic; reducerea cheltuielilor financiare, materiale, umane pentru abonarea şi utilizarea în comun a bazelor de date destinate utilizatorilor de informaţii; organizarea simpozioanelor, conferinţelor şi a seminarelor privind problemele actuale ale consumului informaţional în mediul electronic.

Activitatea de bază: Accesul colectiv la e-resurse, abonarea la bazele de date, instruire, marketing şi advocacy pentru biblioteci, servirea online, crearea şi dezvoltarea repozitoriilor instituţionale, advocacy pentru accesul deschis, advocacy pentru proprietate intelectuală, suportul şi asistenţă tehnică pentru biblioteci.
 © Academia de Studii Economice din Republica Moldova 2010. Concept si design: Uncu Maxim. E-mail: maxi_M_87@yahoo.com