WP theme optional pages:

Proiecte

Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova

Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova

Proiectul “Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Republica Moldova”este finanţat de Programul Norvegian de Cooperare în domeniul învăţământului superior cu Eurasia, dezvoltat în parteneriat între Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea din Bergen, Norvegia, Universitatea Transilvania din Braşov, România şi 18 biblioteci universitare din Moldova.
Activitatea principală în cadrul acestui proiect este consolidarea capacităţii bibliotecarilor, şi prin ei a cadrelor didactice şi a studenţilor din instituţiile de învăţământ superior. În acest scop, vor fi organizate o serie de ateliere de lucru la Chişinău şi trei şcoli de vară.

Dezvoltarea noilor servicii informaţionale pentru Învăţământul Economic superior din Moldova

Dezvoltarea noilor servicii informaţionale pentru Învăţământul Economic superior din Moldova

Proiectul „Dezvoltarea noilor servicii informaţionale pentru Învăţământul Economic superior din Moldova”, finanţat de Fundaţia EURASIA, realizat în parteneriat între Academia de Studii Economice şi Universitatea din Bergen.

Servicii Informaționale Moderne pentru Îmbunătățirea Calității Studiilor Modern Information Services for Improvement Study Quality

Servicii Informaționale Moderne pentru Îmbunătățirea Calității Studiilor  Modern Information Services for Improvement Study Quality

Denumirea proiectului: Servicii Informaționale Moderne pentru Îmbunătățirea Calității Studiilor
Acronimul proiectului: MISISQ
Durata proiectului:  01/12/2013 - 30/11/2016
Scopul principal al proiectului este crearea e-Bibliotecii pentru comunitatea academică a Republicii Moldova, care va susţine procesul de instruire şi de cercetare în conformitate cu cerinţele internaţionale.

REM -Resurse Electronice pentru Moldova

REM -Resurse Electronice pentru Moldova

REM – Resurse Electronice pentru Moldova – informaţia electronică pentru biblioteci. Este un proiect comun al Institutului pentru o Societate Deschisa, Budapesta – Open Society Institute (OSI) si Compania editorială EBSCO Publishing (SUA). EBSCO este la moment unul dintre cei mai mari furnizori de reviste în format tradiţional şi electronic. eIFL Direct vă oferă peste 18000 de reviste, ziare şi buletine de ştiri full-text, de asemenea, peste 2300 de ediţii de referinţă: ghiduri şi broşuri din domeniile social şi umanistic. eIFL oferă accesul şi la o baza de date medicale (Medline). Toată informaţia se distribuie în format electronic tuturor ţărilor participante la proiect prin reţeaua OSI.

The East and Central Europe Journal Donation Project

The East and Central Europe Journal Donation Project

Proiectul “The East and Central Europe Journal Donation Project” (SUA). Misiunea Proiectului este de a contribui la dezvoltarea colecţiilor bibliotecilor ştiinţifice şi universitare din ţările în curs de dezvoltare prin abonarea curentă şi retrospectivă la reviste de specialitate, ştiinţifice şi de informare în limba engleză. Prin intermediul JDP biblioteca abonează 16 reviste academice recenzate, recunoscute pe plan mondial.

INTAS – PERI

INTAS – PERI

Proiectul Asociaţiei INTAS – PERI (Uniunea Europeană). Scopul acestui proiect este implementarea şi dezvoltarea unui sistem electronic de accesare a publicaţiilor ştiinţifice pentru cercetătorii din CSI (11 ţări) şi asigurarea accesului la reviste electronice.

World Bank Depository and Regional Library Program

World Bank Depository and Regional Library Program

În anul 1993 Biblioteca Ştiinţifică a Academiei de Studii Economice din Moldova, încheind Memorandul de Acord cu Banca Mondială de Reconstrucţii şi Dezvoltare, a primit statutul The World Bank Depository Library (Biblioteca depozitară a Băncii Mondiale) în Republica Moldova.

Centrul de Informare al Uniunii Europene (CIUE)

Centrul de Informare al Uniunii Europene (CIUE)

Centrul de Informare al Uniunii Europene (CIUE) în cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova a fost inaugurat la 22 februarie, anul 2002 prin semnarea unui acord de cooperare cu Comisia Europeană. Centrul European de Documentare prin serviciile sale informaţionale, asigura condiţii viabile şi eficiente pentru accesul la informaţiile şi documentele Uniunii Europene.